Bijzonder lijsttrekkersdebat Transvaal

Wonen
3 maart 2022

Beste bewoner, ondernemer en professional van Transvaal, 

We blikken terug op een erg bijzondere avond. We bedanken u voor uw aanwezigheid en betrokkenheid bij de wijk Transvaal.

Tijdens het lijsttrekkersdebat dat door Podium Juliana werd georganiseerd zijn lijsttrekkers en kandidaten van 12 Haagse politieke partijen onder leiding van Pierre Heijnen in gesprek gegaan met wijkbewoners uit Transvaal. Diverse maatschappelijke thema’s kwamen hierbij aan bod, zoals leefbaarheid, veiligheid, klimaat, onderwijs en ondernemerschap. Het leverde bevlogen gesprekken op, waarbij de aanwezige politici door bewoners werden bijgepraat over de uitdagingen van de wijk Transvaal en stevig werden bevraagd op hun standpunten.

Benefietconcert Oekraïne

De avond werd muzikaal geopend en afgesloten door de musici van het Residentie Orkest en rappers van het Haags HipHop Centrum. Uiteraard was er ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar de vrouwen, mannen en kinderen die te midden van het meest gruwelijke geweld op zoek zijn naar veiligheid voor henzelf en hun geliefden. Aanstaande zondag 6 maart vindt in Amare een Benefietconcert plaats van het Residentie Orkest in samenwerking met het Conservatorium en Nationale Theater om geld op te halen voor noodhulp aan de mensen in Oekraïne. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie: website Residentie Orkest.

Ontmoeting in Amare

Het Residentie Orkest droeg met haar maatschappelijke programmering Symphony 2030 bij aan het lijsttrekkersdebat. Het stimuleren van ontmoetingen en verbinding staat in deze programmering centraal. Musici brengen muziek naar de wijk, maar bewoners worden ook in de concertzaal welkom geheten. U bent van harte uitgenodigd om op donderdagavond 19 mei een repetitie van het Residentie Orkest bij te wonen. Op het programma staat het Requiem van Verdi. Ook krijgt u een rondleiding door het prachtige nieuwe Amare. Meer informatie over het programma volgt. Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met Juliana Plaza.

Breng uw stem uit!

Op 16 maart 2022 vinden de Haagse gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een belangrijk moment voor de democratie en een kans voor de bevolking om richting te geven aan het beleid van de gemeente Den Haag. We leven in bijzonder uitdagende tijden. Het is aan u, en alle andere inwoners van Den Haag, om te bepalen welke politieke partij uw belangen het beste te vertegenwoordigt. Julianakerk fungeert als stemlokaal, u bent van harte uitgenodigd om bij ons uw stem uit te brengen.

We hopen dat we met de organisatie van het lijsttrekkersdebat de uitdagingen van Transvaal stevig bij de Haagse politici onder de aandacht hebben weten te brengen en dat ze de komende vier jaar in hun beleid aan Transvaal blijven denken. We bedanken ook de Haagse politici voor hun inspirerende en kundige bijdragen.

Bijzondere dank aan: Jale Celenk, Sanne Tieke, Pierre Heijnen, Tugba Isguzar, Sylvia Korver, het Residentie Orkest en de Haagse HipHop centrum. 

Foto: Wouter Vellekoop

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren