Bijeenkomst herinrichting en nieuwe tram

Wonen
22 april 2022

Op woensdag 20 april was er een wijkwerkplaatsbijeenkomst in Bibliotheek Transvaal. Tijdens de bijeenkomst kregen bewoners en ondernemers informatie over de projecten herinrichting Hobbemaplein, Hobbemastraat en Paul Krugerlaan.

Ook de nieuwe lage vloertram die gaat rijden op lijn 6 en 12 in Transvaal kwam aan de orde. De gemeente liet ook de eerste schetsvarianten zien van beide projecten waar bewoners en ondernemers hun voorkeur konden aangeven. Het was een inloopbijeenkomst van 16:00 – 20:00 waar circa 80 mensen op af kwamen. Rond 18:00 uur was Wethouder Robert van Asten aanwezig de sfeer te proeven en informele gesprekken te voeren.

Opvallende opmerkingen van aanwezigen gingen over:

  • De verkeersveiligheid Paul Krugerplein. Hier wordt vaak te hard gereden en het is lastig oversteken voor fietsers.
  • De parkeeroverlast mag niet toenemen als er parkeerplaatsen worden weggehaald. De gemeente kijkt naar maatregelen om de parkeeroverlast te verminderen in Transvaal.
  • De loopafstand tussen de verschillende haltes op het Hobbemaplein 
  • Het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid op het Hobbemaplein

Spreekuren 

Tot en met mei 2022 zijn er spreekuren over de herinrichtingsplannen en de nieuwe tram in Buurthuis Bario, Kockstraat 175. De spreekuren zijn in de oneven weken op woensdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren